26 Nisan 2012 Perşembe

Kuru Patlıcan Dolması, Pazı Dolması

Kuru patlıcan dolması etli olduğu ve de ekşisi kıvamında olduğu zaman muhteşem oluyor, en sevdiğim yemekler arasında bunun içini hazırlarken pazı da vardı evde onuda sardım sonuç gayet başarılı kesinlikle tavsiye ederim.

Malzemeler;

10-15 adet kuru patlıcan
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
bir tutam maydanoz
bir tutam dereotu
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber (ben tatlı tercih ettim)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım çay bardağı yağ
1 domates
2-3 diş sarımsak

Hazırlanışı

İç harcı hazırlamaya başlamadan önce kuru patlıcanları kaynar suyun içinde 5- 10 dk yumuşamaya bırakıyoruz ki bu işlem olmazsa patlıcan geç pişiyor ve doldurulması daha kolay. İçinin bütün malzemelerini katıp karıştırıyoruz yalnız soğanı ve domatesi küçük doğrayıp sarımsağı rendeleyip katıyoruz. Macun kıvamında bi iç harç hazırlıyoruz. Patlıcanların içini doldurmaya başlayalım ancak üstünde boşluk bırakalım ki patlamasın. Tencereye dizerken de dikkat edilmesi gereken kesinlikle ağzı kapalı iç içe geçecek içine su girmeyecek şekilde dizmeli. Ben pazı da olduğu için pazı saplarını tencerenin altına sıraladım pazılarıda aynı şekilde önce haşladım 3-5 dk sonra soğuk suya tuttum ve güzelce sardım .Tencerenin kenarlarına pazıları ortalarına da patlıcanları ağzını büzüp koydum. Üzerlerine biraz margarin kesip üstüne gelmeyecek şekilde de su koyup kaynamaya bıraktım. Ara da kontrol edilmesi gerekli suyunun pişene kadar.Servisi sarımsaklı yoğurtla dilerseniz yoğurdun üstüne nar ekşisi gezdirip de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder