18 Mart 2012 Pazar

Et sulu yayla çorbası

Benim Rüzgarıma yedirebilmek için çaba sarfettiğim anlarda ortaya çıkan enteresan tarifleri paylaşıyorum mercimek çorbasına çok faydalı diye 1 dal pırasa atmak ve de ortaya harika bişi çıkması gibi :))) Bizim Rüzgar da yayla çorbası aşığı ama et yemiyo bende miksledim mecburen:))

Malzemeler;

yarım litre et suyu
1 litre su
1 avuç haşlanmış pirinç
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
tuz
1 tatlı kaşığı nane
2 diş sarımsak
didiklenmiş et( isteğe bağlı)

Hazırlanışı;

Önce et suyu ve normal suyun içine pirinci karıştırıp kaynatalım. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un, salça nane, tuzu ekleyip güzelce karıştırıp ocağa alalım . Kaynamaya başlayınca Önce kaynar sudan biraz alıp suya alıştıralım kesmemesi için daha sonra yavaş yavaş kaynamakta olan suyu ekleyelim. Çorba pişene kadar yoğurdun kesmemesi için karıştıralım. Pişmesine yakın sarımsakları ekleyelim. Kıvamı çok güzel olan et suyununda çok yakıştığı bi çorba ben küçüğüm yesin diye içine et didikledim normal de pek tercihim değil..

Afiyet olsun.

edanın yemekleri :): sıcak çikolatalı cevizli kek

edanın yemekleri :): sıcak çikolatalı cevizli kek: Tek kelimeyle mükemmel bir kek. O dışarda satılan yediğiniz tüm kekleri unutun :))) çünkü bu tat muhteşem sıcak yenmesi tavsiye edilir. ...

sıcak çikolatalı cevizli kek


Tek kelimeyle mükemmel bir kek. O dışarda satılan yediğiniz tüm kekleri unutun :))) çünkü bu tat muhteşem sıcak yenmesi tavsiye edilir.

Malzemeler;

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 pkt kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı kakao
125 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
sos için
1 paket krema
150 gr bitter çikolata

Hazırlanışı;

Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpalım ardından yağı, kakaoyu ekleyip tekrar çırpalım. Kabartma tozu ve elenmiş unuda ekleyelim  cevizlerin yarısını içine ekleyelim. Ardından margarinle yağlanmış borcama dökelim üstüne de kalan cevizleri serpelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Piştikten sonra bi kapta kremayla çikolatayı orta ateşte eritelim. Ve de kekin üstünde gezdirelim. kek sosu çeksin derseniz sıcak sıcak koyalım yok sos üstte dursun diyosanız kekin soğumasını bekleyin. Kesinlikle muhteşem bi lezzettt...
Afiyet olsun...