28 Şubat 2012 Salı

Kıymalı karnabahar yemeği

Merhabalar,
Bugün sık sık yaptığım eşimin çok sevdiği karnabahar yemeğini paylaşmak istiyorum, genelde her gün bir önceki gün yaptığım yemeği paylaşıyorum ve hiç biryerden kopya çekmiyorum, resımlerden de anlaşılacağı gibi herşey tüm orijinalliğiyle bana ait :))))

Malzemeler;

1 adet orta boy karnabahar,
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak ( tercihe bağlı)
tuz
bir miktar su
sıvıyağ / margarin (ben ikisinden de katıyorum daha lezzetli olduğunu düşünüyorum )

Hazırlanışı:

Öncelikle  margarini daha sonra sıvıyağı kattığımız tencereye önce soğanı hemen ardından yuvarlak doğranmış havuçları güzelce kavuruyoruz ki ben uzun süre kavururum yakmadan tabi:) ardından salçayı güzelce kokusu çıkana kadar kavurup kıymayı da atıyoruz. Yıkadığımız karnabaharları da tencereye ilave ettikten sonra üstünü geçmeyecek şekilde az miktarda su koyalım ki sadece tabanında su olsa da yeterli tuzunu ve ince doğranmış sarımsaklarını koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım, ancak unutulmaması gereken bir husus var ki karnabahalar pişerken asla karıştırılmaz birbirine giriyorlar karnabahardan başka herşeye benziyo tecrübemden biliyorum hatta eşim bu ne yemeği diye sormuştu zavallı karnabaharlar mutasyon geçirmişti :))
Afiyet olsun :))