Malzemeler;
5- 6 adet patates
1 adet soğan
150 gr kuşbaşı et
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz, kırmızı biber, kekik varsa biberiye de eklenebilir.
2 diş sarımsak
1-2 adet yeşil biber
Hazırlanışı;
Soğanları güzelce kavurduktan sonra etleri atıp tekrar kavuralım. Ardından biberleri de küçük doğrayıp kavurmaya devam edelim. Salçayı da kokusu çıkana kadar ekleyip 3-4 dk şöyle çevirelim.Sarımsağı rendeleyip baharatları da katalım. Patatesleri yemeklik doğrayıp tencereye aktaralım. Ben su koymadan önce kavurma işlemini biraz uzun tutuyorum hemen suyunu eklemiyorum daha lezzetli oluyor. Bi beş on dk kavurduktan sonra 1 su bardağı su ekleyip karıştırıp kaynadıktan sonra en küçük ocağa alıp pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun...