27 Şubat 2012 Pazartesi

Çikolatalı kek - Ağlayan kek

Bu kekin orijinali biraz değişik ben bu kekin içindeki malzemeleri bir çok kez değiştirerek yaptım hepsinde de sonuç çok iddialı oldu kesinlikle denenmesi gereken kolay malzemeli bir kek herkese tavsiye ederim eminim gelen misafirlerinizde bayılacaklardır, ben yaptıktan sonra kaç yere tarif verdim hatırlamıyorum :))

Malzemeler
öncelikle pandispanya keki için malzemeler;
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3  kahve fincanı un ( bu önemlı genelde cay fıncanı algılıyo ınsanlar Türk kahvesi fincanı olacak)
kabartma tozu, vanilya
tercihe bağlı olarak 1 çorba kaşığı kakao 
1 su bardağı süt
üzeri için,
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

sos için; bu ev yapımı sostur dilerseniz hazır çikolata sosta kullanabilirsiniz.
1 su bardağı su 
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
süslemek için hindistan cevizi

Hazırlanışı:

öncelikle yumurta ve toz şekeri güzelce çırpın, vanilya ve kabartma tozunuda ekledikten sonra elenmiş unu azar azar katıp karıştırın (sütü bu aşamada katmıyoruz)(kekin kabarması için püf nokta unu kattıktan sonra fazla karıştırmamaktır)  orta büyüklükte yağlanmış bir kalıba koyup daha önceden ısıttığınız 170 derece fırında 30-35 dk pişirin. Soğumaya bırakın.
Kek soğurken krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayıp kıvam tutması için dolapta bekletin.
Kek soğuyunca ki bu önemli soğuk olmalı, soğuk sütü kekin her yerine gezdirin.
Sosun hazırlanışı:
sos malzemelerini bir kaba aktarıp hiç durmaksızın ateşin üstünde koyulaşana kadar karıştırın kıvam alınca altını kapatıp soğumaya te onemli olan tüm malzemelerin soğuk olması yoksa sos ve kremşanti birbirine girer. 

Kekin üzerine önce kremşanti ardından soğuyan çikolata sos ve en son hindistan cevizi dökerek 1-2 saat dolapta dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Baştada belirttiğim gibi içeriği ne istenirse değişiklik yapılıp ceviz fındık da konabilir ben denedim güzel oldu...
afiyet olsun...



Zeytinyağlı iç bakla tarifi

Merhaba öncelikle ilk yayınlayacağım yemek bakla tarifine kısmetmiş :) çünkü en son bu yemeği yapmıştım, şimmdi bismillah deyip tarifi verelimmm..

Malzemeler:
yarım kilo iç bakla ( kabukluysa kabuğunu soyalım)
1 adet büyük boy soğan
1  tatlı kaşığı un
yarım demet dereotu
yağ
tuz
şeker

Hazırlanışı:

Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp yağda güzelce kavuruyoruz, ardından unu ekleyip tekrar kavuruyoruz ve baklaları atıp şöyle iki üç kere çevirdikten sonra en son tuzunu ve şekerini kendi damak tadınıza hitap edecek şekilde ekleyip üstüne gelecek kadar da su koyduktan sonra yemeği en küçük ayara alıp altını kıstıktan sonraki bu olayın püf noktası yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz eğer 25 30 dk içinde pişmeyip suyunu çektiyse aralıklarla kontrol edelim su ekleyebiliriz. Ben yaptım resmını de paylaşacağım çok da güzel oldu elime sağlık :)))
Afiyet olsun...