19 Nisan 2012 Perşembe

edanın yemekleri :): Evde Pizza tarifi

edanın yemekleri :): Evde Pizza tarifi: Evde pizza tarifi vermek gibisi yok :))))) tabi mozerellasız da pizzamı olur dıyenler bu tarıfı yapsınlar zaten artık ünlü markaların pizzal...

Evde Pizza tarifi

Evde pizza tarifi vermek gibisi yok :))))) tabi mozerellasız da pizzamı olur dıyenler bu tarıfı yapsınlar zaten artık ünlü markaların pizzaları da bi halta benzemiyo bence önceden ne güzel olurdu bol malzemeli uzayan peynirli şimdi pizzanın % 90 ı  hamurdan oluşuyo bence :( Ben hamurunu kendim yaptım ama kolay olsun diyenler hazır hamur alsınlar.

Malzemeler

Eğer hamurunu evde yapmak istiyorsanız un su ve mayayla çok yumuşak bi ekmek hamuru hazırlayın ve 1-2 saat bekleyin.
1 ekmek hamuru
yarım kangal sucuk
7-8 adet sosis
150 gr kaşar peynir
4-5 çorba kaşığı mısır
2-3 adet yeşil biber
3 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan

Hazırlanışı

Tepsinin altını yağlayalım, hamuru yağla beraber tepsinin içinde tepsiyi kaplayacak büyüklükte parmaklarımızın ucuyla açalım. Eşit bir şekilde açıldığına emin olalım bi yeri ince bi yeri kalın olmasın. Domatesleri rendeleyip salçayla karıştırıp ve de hafif sulandırıp hamurun üstüne yayalım. Üstüne rendelediğimiz kaşarın yarısını serpelim eşit şekilde. Üzerine sırasıyla sucuğu yuvarlak doğrayıp sosiside aynı şekilde yerleştirelim. Biberi uzun uzun kesip soğanı yuvarlak doğrayıp eşit şekilde boşluk kalmayacak gibi dağıtalım. Mısırıda gelişi güzel ekleyip kalan rendelenmiş kaşarı malzemelerin üzerini örtecek şekilde serpelim.Evde başka malzemeler de varsa eklenebilir, mantar gibi mesela. Fırında 180 derecede pişmeye bırakalım. Çabuk pişer ama her fırının ayarı farklıdır kontrol etmekte fayda var.Çok güzel oluyor ancak belirtmem gereken hamurun her yere eşit yayılması lazım.
Afiyet olsun.