9 Mart 2012 Cuma

Pırasalı tavuklu börek

Bu börek favorilerden yaptıktan sonra en çok istek alan bi börek, tabi pırasayla sorunu olmayanlar için :) Kıymalısını da yaptım ancak tavuklusu kesinlikle daha güzel hele de kattığım köri tavukla birleşince muntazam bi lezzet ortaya çıkıyor..

Malzemeler;

6 adet yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yağ
3 yumurta

İçi için

1/2 kilo pırasa
1/2 kilo tavuğun göğüs eti
1 tatlı kaşığı köri
yarım çay kaşığı karabiber
tuz
1/2 çay bardağı yağ


Hazırlanışı

Önce içini hazırlayalım, yağda güzelce pırasayı yaklaşık 10 12 dk kavuralım, ardından jülyen doğranmış tavukları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim ne tam pişmeyecek ne de çiğ kalacak şekilde pişmeye bırakalıım ve köriyi tuzu ve karabiberi ekleyelim altını kapatalım...
Yufkanın içine sürülecek malzemeleri 2 yumurta, yağ, süt şeklinde karıştıralım genelde tek yumurta koyarlar bu karışıma ben 2 yumurtayı tercih ediyorum test ettim daha güzel oluyor.Yağlanmış tepsiye yufkanın bir tanesıni koyup üstüne sütlü karışımı her yerine gelecek şekilde sürelim  ve diğer iki yufkayı da üstüne aynı işlemle koyalım üçüncü yufkanın üstüne de pırasalı tavuklu karışımı koyup, diğer üç yufkayı da aynı şekilde her yufkanın arasına sütlü karışımdan sürelim. En üstüne kalan karışıma son kalan yumurtayı da ekleyip sürelim ve 180 derecede pişmeye bırakalım. Dilerseniz susam ve çörekotu da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun