16 Mart 2012 Cuma

Meyveli Kek

Durdukça daha da güzelleşen çocuklar içinde dışarıdaki keklerden çok daha lezzetli olan bi kek tarifi...Kek tariflerinde ki içine konan meyve kuruyemiş gibi malzemelerin dibine çökmemesi için karışıma koymadan unlarsak dibe çökmez. Ayrıca kabarması için unu koyduktan sonra fazla çırpmamak gerekir.

Malzemeler;

2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 çay bardağı; ceviz, küp doğranmış veya rendelenmiş havuç, küp doğranmış portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı katı yağ

Hazırlanışı;

Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini koyun, güzelce çırpın. Tarçını, meyveleri, kabartma tozunu ve en son elenmiş unu ekleyip yağlanmış orta boy fırın kabına koyup önceden ısıtılmış 175 derece de pişirelim. Pişip pişmediğine kürdan yardımıyla bakabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Kıymalı Çalı fasülyesi tarifi

Fasülyeyi kılçıklarından güzel temizlemek gerekiyor yoksa yerken hakikaten eziyet oluyor :)))

Malzemeler;

1 kilo fasülye
1 büyük soğan
250 gr kıyma
1 adet patates
1 çorba kaşığı salça
2 3 diş sarımsak (olmazsa olmazım :)
1 çorba kaşığı katı yağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Öncelikle soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuralım. Ardından patatesleri atıp tekrar kavuralım ve kıymayı da koyalım. Salçayı da ekleyip acı kokusu çıkana kadar kavuralım. En son olarak fasülyeleri ekleyelim. Ben bu kavurma işlemini elverişli sebzelerde uzun süre de yapıyorum daha güzel oluyor yemekler. Tuzunu, karabiberini ve 1 çay bardağı kadar suyu ekleyip kaynayınca küçük göze alalım. Ben sarımsakları kavurmadan en son koyuyorum. Arada kontrol ederek pişirelim.
Afiyet olsun...