21 Haziran 2012 Perşembe

edanın yemekleri :): KÜRDAN KEBABI TARİFİ

edanın yemekleri :): KÜRDAN KEBABI TARİFİ: Benim en sevdiğim yemeklerden biridir kürdan kebabı... Evde patlıcanla kıyma varsa hemen sıvarım kollarımı çıkarırım kürdanları :) Çok lezze...

KÜRDAN KEBABI TARİFİ

Benim en sevdiğim yemeklerden biridir kürdan kebabı... Evde patlıcanla kıyma varsa hemen sıvarım kollarımı çıkarırım kürdanları :) Çok lezzetli hemde ağır misafirler için kolay bi yemek ...

Malzemeler;

4- 5 adet orta boy patlıcan
2 domates
3-4 adet yeşil biber çarliston
kızartmak için yağ
tutturmak için kürdan



Köftesi için;
200 gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
yarım bayat ekmek
2 diş sarımsak
kimyon, tuz, karabiber


Hazırlanışı;

İlk önce patlıcanları pijama biçiminde soyup boylamasına uzunca kesip (köfteleri saracak şekilde) tuzlu suda acısını çıkarmasını bi süre bekleyelim bu sırada köfte malzemeleriyle güzelce köfteyi yoğurup dinlenmeye bırakalım. Köfte dinlenirken biz sudan süzüp iyice kuruladığımız patlıcanları bol yağda arkalı önlü güzelce kızartalım. Patlıcanları soğuması için bir köşede bekletirken daha önce yoğurduğumuz köfteyi küçükçe patlıcanlara saracak gibi az yağda kızartalım. Soğuyan patlıcanların en dip kısmından başlayarak kızarttığımız köfteleri koyup rulo gibi saralım. Kürdanları ucunu kapatacak şekilde ortadan batıralım ki patlıcanlar açılmasın. Üzerlerine 4 e böldüğümüz biberleri, biberin üstünede yuvarlak dilimlediğimiz domatesleri koyalım, kürdanın ortasından geçirelim. Yayvan geniş bi tencereye bozmadan aldığımız kürdana batırılmış patlıcanların üzerine salçalı su yapalım üstünden gezdirelim ve ocağa verelım. Ben 1 diş sarımsak rendeliyorum bu suya patlıcana lezzet katıyor. Çok pişmesine gerek yok salçalı su kokusunu tadını versın yeterli.
Afiyet olsun...