2 Mart 2012 Cuma

Ciğer tava tarifi


Ne ciğeri olursa olsun çok faydalı olan bu yemek gerçekten çoğu kısmın sevmeyeceği bir tad ki bende kayınvalidem de yiyene kadar pek aram yoktu. Onun Edirne usulünce yaptığı ciğer insanı baymadan hapur hupur mideye indirilecek kadar müthiş oluyor. Bu ciğerin sırrı kesim şeklinde .Tabi yanında maydanoz ve soğan garnitürü eşliğinde tam bir aşk :))) şimdi ben o usulü alıp biraz da kendimce harmanlayıp anlatacağım..

Malzemeler;

1/2 kilo dana veya koyun ciğeri..
ciğeri bulamak için un
1 adet soğan
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
kızartmak için  1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı

Ciğer yaparken önemli olan önce yıkanmaması kanlı canlı kalacak :) bir diğeri de kesim şekli kuşbaşı olmayacak tabi benim tercihim. Kesim şeklini ince olarak kızartmalık şekilde ne cok büyük ne de küçük parçalar halinde kesiyorum. Kızartmadan önce una batırıp fazla ununu sirkeleyip 1 bardak sıvı yağda kızartalım. Ama ciğeri çok kızartmamakta fayda var çabuk yanıyor dikkat etmek lazım .İstenirse kızarttıktan sonra yeni bir tavada çok az yağla maydonoz, soğan ve sarımsakla servis edin, önce soğanı karamelize edip peşinden ciğer maydonoz ve sarımsağı ilave edip üç beş dk çevirdikten sonra servis edebilirsiniz. Bu şekilde lezzetine lezzet katarsınız.
Afiyet olsun.