27 Nisan 2012 Cuma

Etli nohut tarifi

Nohut yemeğini sade olarak sevmez çoğu kişi  bende dahil :) ama içine katılan baharatlarla ve etin aromasıyla lezzetli bi yemek çıkıyo ortaya ben içine kesinlikle kimyon katılmasından yanayım mutlaka deneyin...

Malzemeler;

1 su bardağı nohut
150 gr yaklaşık bir avuç koyun eti
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon, kırmızı pul biber, karabiber
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2-3 diş sarımsak
tuz
su
yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

1 gece önceden nohutu suda bekletelim.Öncelikle düdüklü tencerede sırasıyla soğanı küp doğrayıp etleri minik doğrayıp kavuralım, salçayı ekleyip tekrar kavurmaya devam edelim. Ardından nohutu ekleyip biraz daha kavuralım ve sarımsağı rendeleyip baharatları ve de maydanozu, dereotunu minik doğrayıp ekleyelim. Üzerini biraz geçecek kadar suyunu ekleyip ağzını kapatıp pişmeye bırakalım. Kesinlikle kimyonu katalım :) Yanında pilavla da servis edelim...

Afiyet olsun