16 Mart 2012 Cuma

Kıymalı Çalı fasülyesi tarifi

Fasülyeyi kılçıklarından güzel temizlemek gerekiyor yoksa yerken hakikaten eziyet oluyor :)))

Malzemeler;

1 kilo fasülye
1 büyük soğan
250 gr kıyma
1 adet patates
1 çorba kaşığı salça
2 3 diş sarımsak (olmazsa olmazım :)
1 çorba kaşığı katı yağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Öncelikle soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuralım. Ardından patatesleri atıp tekrar kavuralım ve kıymayı da koyalım. Salçayı da ekleyip acı kokusu çıkana kadar kavuralım. En son olarak fasülyeleri ekleyelim. Ben bu kavurma işlemini elverişli sebzelerde uzun süre de yapıyorum daha güzel oluyor yemekler. Tuzunu, karabiberini ve 1 çay bardağı kadar suyu ekleyip kaynayınca küçük göze alalım. Ben sarımsakları kavurmadan en son koyuyorum. Arada kontrol ederek pişirelim.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder