27 Şubat 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı iç bakla tarifi

Merhaba öncelikle ilk yayınlayacağım yemek bakla tarifine kısmetmiş :) çünkü en son bu yemeği yapmıştım, şimmdi bismillah deyip tarifi verelimmm..

Malzemeler:
yarım kilo iç bakla ( kabukluysa kabuğunu soyalım)
1 adet büyük boy soğan
1  tatlı kaşığı un
yarım demet dereotu
yağ
tuz
şeker

Hazırlanışı:

Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp yağda güzelce kavuruyoruz, ardından unu ekleyip tekrar kavuruyoruz ve baklaları atıp şöyle iki üç kere çevirdikten sonra en son tuzunu ve şekerini kendi damak tadınıza hitap edecek şekilde ekleyip üstüne gelecek kadar da su koyduktan sonra yemeği en küçük ayara alıp altını kıstıktan sonraki bu olayın püf noktası yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz eğer 25 30 dk içinde pişmeyip suyunu çektiyse aralıklarla kontrol edelim su ekleyebiliriz. Ben yaptım resmını de paylaşacağım çok da güzel oldu elime sağlık :)))
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder