1 Mart 2012 Perşembe

Ev yapımı DÖNER

Bu dönerin yapımı oldukça basit hem dışarıda yediğimiz dönerlerin içinde ne var ne yok diye sorgulamaktansa evde lezzetine doyulmayacak hem içinde ne olduğunu bildiğimiz için içimizin rahat olacağı bir döner tarifi.. Et yumuşacık oluyor, içine koyacağınız garnitürler de damak tadınıza kalmış artık... Ben lavaşın arasına sardım  içine de patates kızartması, soğan, mayonez falan koydum, kış olduğu için domatesi tercih etmiyorum ama onla da şahane olacağına eminim...

Malzemeler;

1/2 kilo koyunun but kısmından olan et
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet soğan
1 tutam karabiber, kırmızı biber, kekik
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı;



İlk önce eti uzunlamasına keselim biftek şekli gibi, ardından bir kapta yoğurt ince kısmıyla rendelenmiş soğan, yağ ve baharatları ekleyelim ve karıştıralım.Yalnız tuz eti sertleştirdiği için sosu yaparken tuz koymayalım. Tuzu ya pişirirken ya da buzluğa koyma aşamasında ekleyelim. Dilimlenmiş etlerin her yerine gelecek şekilde hazırladığımız sosu yedirelim iyice etin her kısmına geldiğine emin olalım ve bu sosta eti 1 gece buzdolabında bekletlim. Ertesi gün etleri üst üste gelecek ve nizami bir şekilde dizelim. Tercihe göre folyoya streç filme veya çöp poşetine sıkıca rulo şeklinde saralım ama çok sıkı olacak. Sardığımız eti dondurucuya atalım yapılacağı zamandan 1- 2 saat önce çıkaralım ki kesilmeye elverişli olsun ne buz gibi ne de çok cıvık olmaması lazım ki düzgün kesilebilsin. Kesilen etleri teflon tavada ben yağsız yaptım ama dilenirse çok çok az sıvıyağda kızartalım. Dilerseniz bu şekilde dilerseniz marketlerde satılan lavaş ekmeğinin arasında tost makinasına bastırıp da yenebilir. Emin olun çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Yım yım yımmm :))) eda 'nın yemeklerinden bir şölen daha :) cokta saglıklı dısarda yerken aklımızda bı suphe kalıcagına sızın donerınızı yerken tadı damagımızda kalsın :)ellerınıze saglıkk..

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler :))) hazırcı seni tarifi bosuna mı verdik git kendi dönerini ye :))))

    YanıtlaSil