1 Mart 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz

Bu yemeği özellikle çok sık yaparım çünkü çok sevdiğim bir zeytinyağlı çeşididir. Pişirilmeden dikkat edilecek olan şey, soyulduktan sonra hemen pişirmeye bırakmak çünkü çok çabuk kararan bir sebze kereviz. Eğer soyulunca hemen pişmeyecekse ya limon sürülmeli yada limonlu suda bekletilmeli... Çoğu zeytinyağlı yemekte normal şeker yerine meyvelerin suyunu koymayı tercih etmemiz söylenir ben hem bu yemekte portakal suyunu hem de şeker koymayı tercih ediyorum daha güzel oluyor...

Malzemeler;

1 kilo kereviz
2 adet soğan
1 adet havuş
2 adet kesme şeker
1 adet portakalın suyu
tuz

Hazırlanışı;


İlk önce yağımızı koyduğumuz tencere sırasıyla küp doğranmış soğan ve yine küp doğranmış havucu ekleyip güzelce çevirelim. Elma dilime yakın olarak dilimlediğimiz kerevizleri de ekleyip diğer malzemelerle biraz karıştırdıktan sonra tuzunu şekerini ve portakal suyunu da ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra kaynamasını bekleyip en kısık ayarda pişmeye bırakalım, yaklaşık 25 dk da pişecektir.( su koymuyorum hem portakal suyunda hemde kendi buharında pişince lezzeti artıyor yanmaması için en küçük ocakta en kısık ayarda olmalı)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder