Malzemeler;
1/2 kilo bakla
1 adet soğanistenirse yeşil soğan 2-3 dal
tuz
1 tatlı kaşığı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım demet dereotu
2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı;
Baklaları ayıplayıp yıkayalım. Yağı tencereye koyup ince doğradığımız soğanları kavuralım, kavrulan soğanları üstüne unu koyup kavurmaya devam edelim, un pembeleşince baklaları ekleyip üstünü geçmeyecek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım, tercih edilirse en üstüne yeşil soğanları dal dal dizebiliriz. Dereotununun yarısını pişerken sarımsakla beraber yarısını piştikten sonra üstüne koyalım. Ara ara suyunu kontrol etmekte fayda var ve de en küçük gözde en kısık ayarda pişirelim. İster sade ister sarımsaklı yoğurtlu servis edelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder