10 Nisan 2012 Salı

zeytinyağlı enginar tarifi

Enginarın faydaları artın herkezin bildiği birşeydir. Bu sebeple sık sık yapılması özellikleri çocukların yemesi gerekir.

Malzemeler;

5 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 kaşık bezelye
yarım demet dereotu
2 diş sarımsak
zeytinyağı
yarım litre su
yarım limon

Hazırlanışı

Ben öncelikle yarım limon sıkılmış yarım litre suda enginarları pişmeye bırakıyorum kimisi yaptıkları garnitürün üstüne koyar ben bunu tercih etmiyorum. Bi yandan enginarlar pişerken içinin garnitürünü hazırlıyorum. Yağda doğranmış soğanı havucu kavuruyorum,  bezelye, ve çabuk pişeceği için en sonda patatesi atıp çok az suda pişmeye bırakıyorum, pişmeye yakın sarımsakları, tuzu ve dereotunu ekliyorum. Enginar pişince garnitürü içine teker teker doldurup servis ediyorum. Birçok şekliyle denedim en güzeli bu şekilde oluyor bence bu yüzden bu tarifi paylaşmak istedim..

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder